Pumpasoppa

Rawfood i all ära, såhär års är det behagligt att få något varmt i magen. Det börjar verkligen bli kallt och blåsigt ute nu, särskilt här i Götet tror jag! Jag kokade därför ihop en varm och krämig pumpasoppa att värma min frusna lilla kropp med. Den är självfallet vegansk. 
 
 
Pumpasoppa
(ca 2 portioner)
1 paket Oatly havregrädde (250 ml)
1 butternut squash (andra pumpor fungerar också)
1 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 krm örtsalt
1 krm citronpeppar
1 krm svartpeppar
En skvätt citronsaft
1-100 krm chili...
(Jag gillar när det är riktigt starkt, men det är en smaksak!)
 
Skala pumpan och mixa den i en mixer tillsammans med havregrädden och vattnet tills det blir en puré.
Koka purén i en kastrull i ca 10 minuter. Hacka löken och stek den i lite valfri olja några minuter
och krydda den med lite svartpeppar och örtsalt. Tillsätt sedan löken och övriga ingredienser i soppan
och låt den koka i ytterligare några minuter. Servera med pumpakärnor och lite citronmeliss. Klart!
 
 
 
Emrielle