Bakat, Rawfood, Vegan Rawfood, Vegan, brownies

Raw brownies

Jag har idag gjort en liten uppdaterad version av dessa fantastiska, råa brownies. De går fort att göra, är gluten-, mjölk- och sockerfria och alldeles, alldeles underbara.
 
 
Botten
200 g dadlar
3 dl valnötter
1 dl kakao (eller mer, för en rikare smak)
1 tsk vaniljpulver 
1 tsk vatten
 
Mixa först nötterna tills de är såsom du vill ha dem, som ni ser på bilden så gjorde jag de lite mer "crunchy" idag. Det väljer man förstås själv. Mixa sedan i dadlarna. Blanda ihop alla ingredienser til en smet och lägg denna i en form med bakplåtspapper på.
 
Topping
1 banan
2 tsk kokosolja
3 tsk agavesirap
1 nypa vaniljpulver
3 msk kakao
 
Smält kokosoljan så att den blir i flytande form. Blanda ihop ingredienserna, häll toppingen på bottensmeten och ställ in i frysen tills det stelnat. Skär sedan upp i så stora bitar du vill ha!
 
Yummie!
 
 
Tänk på att om du vill att dina brownies ska bli "raw" på riktigt, bör du använda raw kakao. Det finns oftast inte att köpa i vanliga livsmedelsbutiker, den vanliga kakaon man köper där har blivit upphettad och därmed förlorat de flesta av sina näringsämnen. Kakao är i grund och botten faktiskt väldigt näringsrikt!
Här kan du köpa raw, ekologiskt kakaopulver
 
Emrielle
#1 - - Aina Strand:

men gu vad gott!! :D

Svar: Oh ja!
Emrielle

#2 - - Emelie :

Mums, de där måste jag testa! Ser fantastiskt gott ut!

Svar: Ja, jättegoda! :)
Emrielle

#3 - - Emelie:

Men gud vad gott det både ser ut och låter! Ska jag definitivt testa snart! :)

Svar: Det gör du rätt i :)
Emrielle

#4 - - felicia - serier/film:

ser gott ut

Svar: Jättegott!
Emrielle

#5 - - Jennifer:

mums!

#6 - - Gabriella:

Åh, måste testas! Gjorde zucchinibrownies för ett tag sen, men dessa ser ännu godare ut!

Svar: Oj, zucchinibrownies visste jag ej man kunde göra, vad spännande! Ja dessa är supergoda :)
Emrielle

#7 - - Johanna:

Wow så goda de ser ut!
Ska definitivt testa!
Dock undrar jag om man kan lägga in formen i kylskåpet istället? Min lilla köksvrå är inte utrustad med en riktig frys nämligen ^^

Svar: Hmm, anledningen till att man vill frysa dem en stund, är för att de ska få stelna och få en bättre form så att man kan skära dem i bitar. Toppingen kommer att stelna i kylskåp med visserligen, så det kanske går, det blir nog inte lika bra konsistens bara!
Emrielle

#8 - - Hanna:

Åh!! Det ser både gott och hälsosamt ut, måste testas!

Svar: Verkligen ett mer hälsosamt alternativ ja!
Emrielle

#9 - - JUNITJEJ:

Vad det ser gott ut!

Svar: Supergott!
Emrielle

#10 - - Sofie Erlandsson:

Wow så gott det ser ut! Detta måste jag göra i morgon

Svar: Åh, det tycker jag att du gör rätt i!
Emrielle

#11 - - Peasyeasy:

Mums, låter som någonting i min smak :)

Svar: Härligt! ^^
Emrielle

#12 - - Paulina Suonvieri:

Åååh fantastiskt gott! :D

//hundredkitchenstories.blogg.se

Svar: Raw brownies rockar ;)
Emrielle

#13 - - Annster:

Ser gott ut :)

#14 - - Marie Bergman:

De ser goda ut =)

Svar: Mycket goda är de :)
Emrielle

#15 - - Robex Lundgren:

mums filibabba

#16 - - issess:

Testade att baka browniesen det smakade sjukt gott

Svar: Åh vad bra att du gillade dem! :)
Emrielle

#17 - - Elin:

mums! och nyttigt oxå :)

Svar: Ja, perfekt ju!
Emrielle

#18 - - Elin:

Ser riktigt mumsigt ut :)

Svar: Ja, både gott och nyttigt!
Emrielle

#19 - - Anonym:

Nu är dom gjorda! Och attans så Goa dom var, fick mer begär! Tack för receptet

Svar: Härligt, kul att du gillade dem :)
Emrielle

#20 - - Ninni - Vimsiga mamman:

Jummie!!

Svar: Supergott!
Emrielle

#21 - - Sofie Erlandsson:

Jag bakade dom igår, himmelska! Barnen gillade dom oxå spec. 5 åringen

Svar: Åh, härligt! Kul att barnen tyckte om dem också! :)
Emrielle

#22 - - Biggeros:

Mums!!!

Svar: Mycket mumsigt!
Emrielle

#23 - - Fatma - Grafisk designer i London:

Gud så gott!

#24 - - Daniela:

Ser super goda ut. Om man inte kan äta nötter vad kan man lägga istället?

Svar: Bra fråga.. nötterna ger liksom stadgan. Eventuellt fler dadlar och någon halv dl chiapudding, men det blir mer krämigt då.
Emrielle

#25 - - Margareta:

Men mums!

#26 - - Monica:

Ser så gott ut och måste fråga angående toppingen med banan, mixar du den eller bara mosar den och sen i cocosoljan? Blir de inte klumpigt?

Svar: Mixa bananen blir förstås bättre :)
Emrielle

#27 - - Marina:

Använder du färska eller torkade dadlar? Jag använde torkade och fick tillsätta långt mer än 1 tsk vatten... Nåja. Nu står den i frysen, ska avnjutas på kvällens kalas.

Svar: Jag använder färska! Ska skriva ut det i fortsättningen, tack för inputen :)
Emrielle