Raw pumpkin pie
Jag vet att många är skeptiska till att tillaga och äta pumpa. Trots att det köps flitigt i oktober månad används det mestadels till dekoration. Men pumpa i mat är underskattat, vill jag säga! Det är dels väldigt gott och man kan ha det i exempelvis smoothies, soppa och pajer. Dessutom är det himla nyttigt, då pumpan är laddad med A och C-vitamin, betakaroten samt kalium. I fredags bestämde jag mig för att göra en raw pumpapaj. Det kändes lite risky, men resultatet blev bra och pojkvännen gav minst sagt godkänt! Creamy, sött & pumpigt. Förslagsvis en paj att göra till halloween, om man vill äta säsong- och högtidsenligt och ändå vara hälsosam.
Raw pumpkin pie
Botten
16 dadlar
100 g pekannötter
100 g mandlar
1 nypa halvssalt
Mixa ihop allt i en mixer och fyll ut en springform med degen som blir.
Låt den stå i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllningen
300 g halloweenpumpa (Andra varienter går säkert också bra)
En skvätt vatten
5 dl hemmagjord kokosmjölk (Läs här hur du gör)
4 dl cashewnötter (Blötlagda i minst 2 timmar)
3 msk kokossocker
1 tsk ingefära
1 msk kardemumma
1 msk kanel
Mixa ihop ingredienserna till en smet. (Den blir ganska rinnig, men det ska den vara). Häll smeten över botten och ställ in i frysen i några timmar tills den stelnat helt igenom. Jag dekorerade med kanelstänger och strödde över lite extra kokossocker. Redo att skäras upp och serveras!
Emrielle
Hejsan! Vi har gjort en lista med de 10 bästa tipsen inför Halloween där vi tagit med ditt inlägg! :) http://blogg.se/article/2015/october/halloween-tips.html <- här är länken till den!
Ha en fin dag!
Hälsningar,
Bloggredaktionen