Raw pumpkin pie

Jag vet att många är skeptiska till att tillaga och äta pumpa. Trots att det köps flitigt i oktober månad används det mestadels till dekoration. Men pumpa i mat är underskattat, vill jag säga! Det är dels väldigt gott och man kan ha det i exempelvis smoothies, soppa och pajer. Dessutom är det himla nyttigt, då pumpan är laddad med A och C-vitamin, betakaroten samt kalium. I fredags bestämde jag mig för att göra en raw pumpapaj. Det kändes lite risky, men resultatet blev bra och pojkvännen gav minst sagt godkänt! Creamy, sött & pumpigt. Förslagsvis en paj att göra till halloween, om man vill äta säsong- och högtidsenligt och ändå vara hälsosam. 
 
 
Raw pumpkin pie
 
Botten
16 dadlar
100 g pekannötter
100 g mandlar
1 nypa halvssalt
 
Mixa ihop allt i en mixer och fyll ut en springform med degen som blir.
Låt den stå i kylen medan du gör fyllningen.
 
Fyllningen
300 g halloweenpumpa (Andra varienter går säkert också bra)
En skvätt vatten
5 dl hemmagjord kokosmjölk (Läs här hur du gör)
4 dl cashewnötter (Blötlagda i minst 2 timmar)
3 msk kokossocker
1 tsk ingefära
1 msk kardemumma
1 msk kanel
 
Mixa ihop ingredienserna till en smet. (Den blir ganska rinnig, men det ska den vara). Häll smeten över botten och ställ in i frysen i några timmar tills den stelnat helt igenom. Jag dekorerade med kanelstänger och strödde över lite extra kokossocker. Redo att skäras upp och serveras!
 
 
 
 
Emrielle
#1 - - Elin Engdahl:

Hejsan! Vi har gjort en lista med de 10 bästa tipsen inför Halloween där vi tagit med ditt inlägg! :) http://blogg.se/article/2015/october/halloween-tips.html <- här är länken till den!

Ha en fin dag!
Hälsningar,
Bloggredaktionen

Svar: Vad kul!! :D
Emrielle