Bakat, Rawfood Chiafrön, Dadlar, Kakao, Kanel, Kokosolja, Mandelbollar, Rawbollar, Rawfood, Vaniljpulver

Raw mandel- och chokladbollar

Det som är så bra med rawfood är att eftersom ingredienserna inte hettas upp, bevaras alla näringsämnen mycket bättre. Dessutom innehåller rawfood inga animalier. De mandel- och chokladbollar jag gjorde idag är veganska, råa, innehåller massor av näring OCH är fantastiskt goda! De går också fort att göra.
 
Ingredienser
3 dl mandlar
1/2 dl chiafrön + 1/2 dl sesamfrön
10 dadlar
5 msk kokosolja
1 tsk äkta vaniljpulver
1/2 tsk malen kanel
1 dl kakao
(1/4 skalade, hackade mandlar att ha i precis innan du formar bollarna, frivilligt, ifall du vill ha de lite knaprigare)
 
Såhär gör du:
Mixa först nötterna och fröerna i en mixer. Blanda sedan i dadlarna och mixa dem också. Blanda alla ingredienser i en skål, smält kokosoljan innan du häller i den (eftersom kokosolja i rumstemperatur har en fast form). Rör om tills du har en fin smet och forma sedan bollarna. Låt stå i frysen ca 10 min. Klart!
 
Psst: Perfekt innan och efter träning, då bollarna är fyllda av protein. (Från mandlar och chiafrön!)
 
 
Ejie
 
Gillade du detta recept, läs också mitt recept på Rawfood brownies.
#1 - - Anna Bastling:

Mumsigt!

Svar: Oh ja!
Emma-Josefin

#2 - - Dejan JUL:

Mums